Home
Natuurdagboek 2010
Natuurdagboek 2011
Januari 2011
Februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli 2011
Augustus 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011
Natuurdagboek 2012
Natuurdagboek 2013
Natuurdagboek 2014
Natuurdagboek 2015
Kattendagboek 2010
Kattendagboek 2011
Kattendagboek 2012
Kattendagboek 2013
Gesloten dagboek Max
Gastenboek
Contactformulier
Disclaimer

 

16 januari 2011

De sneeuw is weer verdwenen, wat rest is een kletsnat land. Door het smeltwater en de vele regen staan de rivieren in ons landje weer ontzettend hoog. Dus zijn we vanmiddag maar eens een kijkje in Huissen gaan nemen. Het water staat echt hoog! Als je langs de Rijn rijdt zie je één grote watervlakte. Daardoor was het langs het water een grote kermis aan kijkers. We zijn dus maar doorgereden en hebben geen foto’s gemaakt.
Op waarneming.nl hadden we twee leuke meldingen gezien. Ransuilen in Huissen en pestvogels in Het Broek in Arnhem. Helaas, de ransuilen hebben we niet gevonden en de pestvogels waren gevlogen. Omdat we behoorlijk de pest in hadden zijn we doorgereden naar buizerdland: Rouvenen.
En buizerdland was het weer! We hebben er maar liefst 13 geteld. De rest van de buit: 6 grote zilverreigers, 5 nijlganzen, 1 torenvalkje, 1 blauwe kiekendief, een stelletje patrijzen, zwanen en een zwerm(pje) kramsvogels.
Aan de buizerds kun je merken dat er daar niet veel verkeer rijdt. Zodra je de auto stil zet vliegen ze weg. Geen buizerd op de foto dus vandaag.
Deze hebben we wel kunnen “schieten”.

 

   


 


 

Blauwe kiekendief.

 

Kramsvogel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Patrijzen.

 

Grote zilverreiger.

Op de terugweg zijn we nog even bij de afvalcentrale in Duiven gaan kijken of we Bob en Beau (de slechtvalken) konden vinden.
Op de middelste rode ring zagen we een valk helemaal links in het hoekje verstopt zitten. Jammer, ze waren niet allebei thuis. Omdat het inmiddels al aardig begon te schemeren zijn we maar weer weg gegaan. Het was ook al te donker om foto’s te maken. Toen we weggingen zagen we iets verderop een vogel op een bult aarde zitten. Dus snel gestopt om te kijken. Eigenlijk verwachtten we weer een buizerd te zullen zien, maar tot onze grote verrassing was het een… slechtvalk! Daar zat nummer 2 dus! Aan de grootte te zien was dit Beau. Logische conclusie was dus dat Bob op de ring zat. Helaas hebben we niet lang van Beau mogen genieten, ze vloog al snel weg. Ondanks onze zoektocht, hebben we haar niet meer gevonden. Toch gerustgesteld dat ze er allebei nog zitten, zijn we toen maar écht naar huis gegaan.

 

29 januari 2011

Terwijl ik mij vanmiddag liet “mishandelen” bij de kapper, is Rob er even lekker op uit geweest. Hij is eerst naar de afvalcentrale in Duiven gereden om te kijken of Bob en Beau thuis waren. Helaas, die waren hun weekendboodschappen aan het inslaan.
Dus is hij maar even doorgereden naar Rouvenen. Hij was niet de enige. Poe, poe, wat een drukte. Het bleek namelijk dat er een groep fraters was gesignaleerd. En daar zat de hele meute op te wachten. De groep was eerder opgevlogen en er werd dus rustig gewacht tot ze weer terug zouden komen.
Dat geduld kon Rob niet opbrengen, dus is hij verder gereden. Natuurlijk kwam hij weer een aantal buizerds tegen. Al rijdend heeft hij er één op de plaat vastgelegd. Ook de blauwe kiekendief was weer van de partij en een torenvalkje.
Toen hij vanavond de foto’s van de buizerd beter bekeek, kwam hij er achter dat het geen gewone buizerd is maar een ruigpootbuizerd. Daar waren we al zo lang naar op zoek. Wel gezien maar nooit kunnen fotograferen. Hier is hij dan.

 

   


 


 


Het zijn niet de scherpste foto’s, maar dat kun je ook niet verwachten vanuit een rijdende auto. Toch zijn we blij dat we hem eindelijk hebben.

 

30 januari 2011

Omdat Rob (natuurlijk) niet echt tevreden was met de foto’s van de ruigpootbuizerd, is hij vanmiddag weer even terug gegaan.
Als eerste kwam hij een buizerd tegen die vlak naast de auto langs de weg zat.
Daar heeft hij een prachtige serie foto’s van kunnen maken.

 

   


 


 

   


 


 

   


 


 

   


 


Gelukkig heeft hij ook de ruigpootbuizerd weer kunnen vinden. De foto’s van vandaag zijn heel wat mooier dan die van gisteren.

 

   


 


 

   


 


Wat hem opviel was dat er vandaag veel torenvalkjes waren. Hij heeft er een stuk of zes her en der uit de bomen en struiken op zien vliegen. Zouden die het voorjaar al in het koppetje krijgen? Ik vind het nog maar bar koud. Brrr.