Home
Natuurdagboek 2010
Natuurdagboek 2011
Natuurdagboek 2012
Natuurdagboek 2013
Natuurdagboek 2014
Natuurdagboek 2015
Kattendagboek 2010
Kattendagboek 2011
Januari 2011
Februari 2011
Maart 2011
April 2011
Mei 2011
Juni 2011
Juli 2011
Augustus 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
December 2011
Kattendagboek 2012
Kattendagboek 2013
Gesloten dagboek Max
Gastenboek
Contactformulier
Disclaimer

 

4 juli 2011

Ik zal proberen om deze maand wat vaker foto’s te plaatsen. Om een goed begin te maken zijn hier de eerste.
Noor is een echte dame. Ze vindt het dan ook heerlijk om geborsteld te worden. Het liefst zelfs iedere dag. In tegenstelling tot Gijs. Zodra hij de borstel ziet zit hij al aan de andere kant van de flat.

   

Noor gaat altijd gelukzalig liggen rollen.

 


 

   

Gijs ligt lekker op het balkon te genieten

 


 

Terwijl Noor binnen op de bank ligt te slapen.

Wat gaat de tijd toch hard. Zondag vieren de kleintjes alweer hun eerste verjaardag.

 

 

8 juli 2011

Vandaag moesten onze moppies naar de dierenarts. Ze zijn nu bijna 1 jaar en dan moeten ze weer ingeënt worden. Niet echt iets om naar uit te kijken, maar het moet nu eenmaal.
Even van te voren hebben we de reiskooitjes klaargezet. Gelukkig gaan ze er nog altijd uit zichzelf in. 

   


 


 

   


 


Het bezoek bij de dierenarts ging iets anders als we verwacht hadden. Om te beginnen was er een nieuwe arts. Dat was dus zowel voor ons als voor de kinders even wennen. Gijs was als eerste aan de beurt. Het was meteen duidelijk dat hij het nog steeds doodeng vond. Helemaal in elkaar gedoken zat hij op de onderzoektafel. Toen het hem allemaal wat te veel werd, begon hij te blazen. Dat was de eerste keer dat we hem dat hebben zien doen! Het blazen werd vergezeld door een zacht grommen. Misschien dacht hij wel dat hij een hondje was! Maar ondanks het blazen en grommen heeft hij het toch allemaal netjes doorstaan. Hij heeft zelfs niet geschreeuwd tijdens het prikje. Na nog een bezoekje aan de weegschaal (6,8 kilo!) mocht hij nog even rondlopen.
Toen was Noor aan de beurt. Ook Noor zat in elkaar gedoken behoorlijk te blazen. Het prikje vond ze deze keer wel erg. Mevrouw wou niet stil blijven zitten waardoor er twee maal geprikt moest worden. En dat terwijl ze de vorige keer zo stoïcijns bleef zitten! Na het bezoekje aan de weegschaal (4,7 kilo) was ook zij klaar. Beiden zijn goedgekeurd. Oogjes, oortjes, tandjes, longetjes en alles wat nog meer onderzocht is, was in orde. Gelukkig maar.
Toen we bijna op het punt stonden om de kinders weer in de mandjes te doen, schoot mij ineens nog iets te binnen. Ik wou weten of de nageltjes al geknipt moesten worden. Zonder morren mochten we nog even naar de nageltjes van de kinders kijken. Ook die zagen er prima uit. Er hoeft dus nog niet geknipt te worden.
’s Avonds merkten we dat het uitstapje toch heel wat van ze gevergd had. Ze waren echt doodop. Dit was dan ook het beeld dat we de hele avond zagen.  

   


 


 

10 juli 2011

Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven...
Vandaag is de grote dag! Onze lieve moppies zijn jarig. Het is precies één jaar geleden dat ze zijn geboren. Wat vliegt de tijd!

 

 Nee, dat betekent niet dat jullie al alcohol mogen drinken!

 

 

 

 

 

 


Hieperdepiep, hoera!

 

 

27 juli 2011

Hoogste tijd voor weer een paar foto’s.
Jullie kunnen dan wel denken dat jullie nog klein zijn, maar dat is echt niet meer waar. Maar met een beetje persen passen jullie nog net samen in het mandje. 

   


 


 

       


 


 


 

   


 


 

Niets is mooier als in een doosje liggen. Het liefst een zo klein mogelijke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


 


 

Iedere avond drinken ze nog altijd een klein beetje kattenmelk. Soms is het zo lekker dat het bakje van de ander even opgezocht wordt.

 

   


 


 

Een andere bezigheid is het verstoppen onder het dekbed. Vooral Noor vindt dit een schitterend spelletje.